Κλειώ Παπαχρήστου

Κλειώ Παπαχρήστου

  • Η μάθηση στην προσχολική ηλικία δεν περιορίζεται στην απόκτηση βασικών γνώσεων και στην καλλιέργεια νοητικών ικανοτήτων, αλλά αφορά και την ανάπτυξη δεξιοτήτων σε άλλους τομείς που θεωρούνται καθοριστικοί για όλη τη σχολική πορεία του παιδιού, μέσα κι έξω από το σχολείο ακόμα και για την ενήλικη ζωή. Οι κοινωνικές δεξιότητες, η ανάπτυξη της αυτονομίας, η αυτενέργεια, η αυτορρύθμιση, η διαμόρφωση θετικής εικόνας για τον εαυτό, η ενσυναίσθηση, η αυτοσυγκέντρωση, η ανάπτυξη μεταγνωστικών στρατηγικών, μεταξύ άλλων, θεωρούνται απαραίτητες προϋποθέσεις για την ανταπόκριση του παιδιού σε μαθησιακά ερεθίσματα.

Ο «καλύτερος φίλος του ανθρώπου» είναι τετράποδος, κουνάει την ουρά του από χαρά, με ένα μόνο βλέμμα και το άγγιγμα του είναι μακράν το καλύτερο αγχολυτικό που έχουμε δοκιμάσει. Όλες οι έρευνες επιβεβαιώνουν την ευεργετική επίδραση που έχει στον άνθρωπο και αποδεικνύουν την όχι τυχαία συμβίωση ανθρώπου και σκύλου.

Ο όρος ΔΕΠ-Υ (Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής- Υπερκινητικότητα), προέρχεται από την Αμερική και αναφέρεται σε παιδιά και σε άτομα νεαρής ηλικίας που είναι παρορμητικά, υπερκινητικά και απρόσεκτα σε βαθμό που να επηρεάζεται η κοινωνική και εκπαιδευτική τους επίδοση.

ΔΟΜΗΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΟΜΗΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TEACCH

(Treatment and Education of Autistic and Communication Handicapped Children)

Όταν καλούμαστε να σχεδιάσουμε τη θεραπευτική-εκπαιδευτική παρέμβαση

Ο σκύλος θεραπείας είναι ένας σκύλος ειδικά εκπαιδευμένος για να προσφέρει  αγάπη και ενθάρρυνση αλλά και αυτό που

φανερώνει και η ίδια η φράση

Τα παιδιά μέσα από την δραματοποίηση αποκτούν ιδιαίτερη σχέση με το ίδιο τους το σώμα, το κατανοούν και συνειδητοποιούν τις διάφορες λειτουργίες του. 

Οι γονείς λειτουργούμε ως πρότυπο για το παιδί και η συμπεριφορά μας επηρεάζει, διαμορφώνει και πολλές φορές καθορίζει την προσωπικότητα του ή και την σχολική του επίδοση. Τι πρέπει να κάνουμε για να διατηρούμε σχέση εμπιστοσύνης με τα παιδιά μας;

Εγγραφή στο Newsletter

Κάντε την εγγραφή σας για να λαμβάνετε τα νέα μας.

Like us on Facebook

Επικοινωνήστε μαζί μας

  • Λεωφόρος Κηφισίας 293 - Κηφισιά - Τ.Κ. 14561
  • +30 211 400 2300
  • [email protected]