Μέσα στον καθημερινό μαραθώνιο των γονέων να ικανοποιήσουν, να φροντίσουν και να υποστηρίξουν το γνωστικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα των παιδιών, ξεχνούν ή ίσως αγνοούν τη σημαντικότητα του ελεύθερου χρόνου που δικαιούνται και το πόσο ευεργετικός μπορεί να είναι τόσο για τη γνωστική όσο και για την ψυχική και συναισθηματική τους ανάπτυξη.

Ο «καλύτερος φίλος του ανθρώπου» είναι τετράποδος, κουνάει την ουρά του από χαρά, με ένα μόνο βλέμμα και το άγγιγμα του είναι μακράν το καλύτερο αγχολυτικό που έχουμε δοκιμάσει. Όλες οι έρευνες επιβεβαιώνουν την ευεργετική επίδραση που έχει στον άνθρωπο και αποδεικνύουν την όχι τυχαία συμβίωση ανθρώπου και σκύλου.

H νηπιακή ηλικία ξεκινάει από 3ο , 5ο  εως και 6ο ετών και είναι χαρακτηριστική ηλικία στην εξέλιξη του παιδιού.

Είναι το στάδιο, κατά το οποίο φεύγει από την βρεφική ηλικία, όπου ήταν εντελώς εξαρτημένο και επιδιώκει με την είσοδο του στην νηπιακή ηλικία να αποκτήσει περισσότερη αυτονομία. 

 

Σε αυτή την ηλικία υπάρχει ουσιαστική και πλούσια εξέλιξη σ’ όλους τους τομείς, καθοριστική για την αργότερα πορεία του παιδιού.

Εδώ βασικά χαρακτηριστικά:

Μουσική λοιπόν είναι η τέχνη της συναρμολόγησης των ήχων, έτσι που να προκαλείται στον άνθρωπο που τους ακούει το ευχάριστο συναίσθημα. Η συναρμολόγηση των ήχων γίνεται σύμφωνα με ορισμένους νόμους της φυσικής της ψυχολογίας και της αισθητικής.Τα βασικά δομικά στοιχεία της μουσικής είναι τρία:

Η αδελφική σχέση ανάμεσα σε ένα παιδί με αυτισμό και σε ένα παιδί χωρίς αυτισμό είναι ένα θέμα που απασχολεί κάθε οικογένεια που έχει στους κόλπους της κάποιον στο φάσμα από πολύ νωρίς. Καθώς όμως η αδελφική σχέση είναι η μακροβιότερη σε μια οικογένεια, τα αδελφικά ζητήματα διαρκούν καθ όλη τη διάρκεια της ζωής του ατόμου και αλλάζουν ανάλογα με την ηλικία του.

Ο όρος ΔΕΠ-Υ (Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής- Υπερκινητικότητα), προέρχεται από την Αμερική και αναφέρεται σε παιδιά και σε άτομα νεαρής ηλικίας που είναι παρορμητικά, υπερκινητικά και απρόσεκτα σε βαθμό που να επηρεάζεται η κοινωνική και εκπαιδευτική τους επίδοση.

Έχει διαπιστωθεί ότι η ικανότητα για μάθηση και γνωστικά επιτεύγματα δεν ενυπάρχει στον ίδιο βαθμό σε όλους τους μαθητές, ανεξαρτήτως του κοινωνικού και εκπαιδευτικού περιβάλλοντος που αυτοί βιώνουν (Παπαδάτος,2010).

Οι εικόνες πλημμυρίζουν το περιβάλλον μας, είτε απευθύνονται σε προσωπικό επίπεδο, είτε αναφέρονται στον δημόσιο χώρο του βίου μας, με ποικίλες διαφορετικές μορφές και μέσω διάφορων καναλιών επικοινωνίας.

ΔΟΜΗΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΟΜΗΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TEACCH

(Treatment and Education of Autistic and Communication Handicapped Children)

Όταν καλούμαστε να σχεδιάσουμε τη θεραπευτική-εκπαιδευτική παρέμβαση

Ο σκύλος θεραπείας είναι ένας σκύλος ειδικά εκπαιδευμένος για να προσφέρει  αγάπη και ενθάρρυνση αλλά και αυτό που

φανερώνει και η ίδια η φράση

Pagina 1 van 2

Εγγραφή στο Newsletter

Κάντε την εγγραφή σας για να λαμβάνετε τα νέα μας.

Like us on Facebook

Επικοινωνήστε μαζί μας

  • Λεωφόρος Κηφισίας 293 - Κηφισιά - Τ.Κ. 14561
  • +30 211 400 2300
  • [email protected]